Insamlingsstiftelsen Lena Marias Vänner Logotype.png

samlar in pengar till personer med olika handikapp
med speciella behov runt om i världen.

Här följer en film som handlar om några av projekten. 

Vill du ge en gåva?

Rubrik Donera 400x400.jpg

GE ETT BIDRAG

Det finns flera sätt att stödja stiftelsen. All info hittar du här.

STIFTELSENS ÄNDAMÅL

Insamlingsstiftelsen Lena Marias Vänner skall bedriva diakonal verksamhet tillsammans med och för personer som på grund av funktionshinder, sjukdom eller åldershandikapp behöver speciellt stöd.

I samarbete med såväl systerorganisationer utomlands som med representanter för kyrkor och kristna hjälporgan, vill insamlingsstiftelsen också bedriva hjälpverksamhet bestående av bistånd till handikappade i andra länder.


STYRELSE

Från vänster: Thomas Ekman, Rut Lindmark, Patrik Vendelius, Lena Maria Vendelius, Inger Ekman, Rolf Johansson och Anna Johansson

OM STIFTELSEN

Familjen Nichescu

Fam_Nichescu.jpg

För flera år sedan hade Lena Maria glädjen att få hjälpa en rumänsk familj – Familjen Nichescu. Sergiu, mannen i familjen, saknar armar precis somLena Maria men deras liv har sett helt olika ut.

Under 2004 och 2005 gjorde Lena Maria konserter där pengar samlades in så att Sergiu och hans familj kunde köpa en egen lägenhet i Timisoara. Detta blev startskottet för den Insamlingsstiftelsen som Lena Maria startade.

På sina turnéer träffar hon ibland personer med handikapp som är i behov av hjälp. Genom sin insamlingsstiftelse kan hon nu hjälpa fler.

 

CCD

CCD Lena Maria and children.jpg

På Lena Marias turnéer i Thailand har hon genom sina konserter samlat in pengar till ett barnhem i Bangkok för barn med olika handikapp. I Thailand är det fortfarande en stor skam att få ett barn med ett handikapp. Man anser att familjen har dålig Karma. Väljer man att behålla ett sådant barn får det besvärliga konsekvenser för hela familjen. Därför väljer många mammor att överge barnet.

Barnhemmet Lena Maria stödjer genom sin stiftelse drivs av kristna Thailändare och i samarbete med sjukhus och andra instanser i samhället tar de hand om hjälplösa barn.

Insamlingsstiftelsen Lena Marias Vänner stödjer CCD och Lena Maria fortsätter regelbundet att besöka barnhemmet varje gång hon är i Thailand.

Du kan läsa mer om barnhemmet på deras hemsida: www.ccdthailand.or


Moses Murungi

 
Moses.jpg2012 hjälpte Lena Maria genom sin stiftelse en pojke i Uganda. Han heter Moses Murungi och föddes med halva armar och halva ben. Moses gick i en vanlig klass i grundskolan och hade lärt sig skriva genom att hålla pennan mellan sina armstumpar. Han är oerhört framåt och driftig!

Hans föräldrar bar honom de ca tre km till och från skolan men han började bli större och tyngre och de behövde något att färdas på. Insamlingsstiftelsen köpte då hans familj en “Bodaboda”, en motorcykel till hjälp.

Nu har Moses har gått hela grundskolan och vidareutbildar sig nu påSt. Augustine's College i Wakiso. Insamlingsstiftelsen fortsätter stödja Moses genom att betala hans utbildning.